Practice!

Sample Problem

3 trucks can deliver 360 tons of fruits in 2 days. How many trucks are needed to deliver 960 tons of fruits in 4 days?

  trucks

Solution

The delivering amount for 3 trucks per day: 360 ÷ 2 = 180

The delivering amount for each truck per day: 180 ÷ 3 = 60

That's: 360 ÷ 2 ÷ 3 = 60

Then, delivering amount for each truck in 4 days: 60 × 4 = 240

Thus, the trucks needed: 960 ÷ (60 × 4) = 4

That's: 960 ÷ 60 ÷ 4 = 4