Practice!

Sample Problem

Alex earns $12 per hour for working at KFC. The timetable below shows the number of hours he spent on work.

Day

Number of hours

Monday:

4

Tuesday:

5

Wednesday:

No working

Thursday:

3

Friday:

3

Saturday:

7

Sunday:

8

 

(a) How many hours does Alex work each week?

  hours

(b) How much money does Alex earn in 5 weeks?

$

Solution

(a) 4 + 5 + 3 + 3 + 7 + 8 = 30 hours

(b) Money for a week: 30 × 12 = $360.00

Thus, 360 × 5 = $1800.00