Practice!

Sample Problem

Scarf + Scarf + Scarf + Scarf + Tie = $207

Scarf + Scarf + Tie = $123

Scarf + Tie + Tie = $

Solution

4 Scarf + Tie = $207

2 Scarf + Tie = $123

Then, 2 Scarf = 207 – 123 = $84

1 Scarf = 84 ÷ 2 = $42

1 Tie = 123 –84 = $39

Thus,

42 + 39 × 2 = 42 + 78 = $120