Practice!

Sample Problem

Tina saved 25 more dimes than nickels. she saved 6 times as many dimes as nickels. How much money did she save in all?

$

Solution

25 ÷ (6 - 1) = 25 ÷ 5 = 5, she saved 5 nickels,

5 nickels = 5 × 5 = 25 cents = $0.25

5 + 25 = 30, she saved 30 dimes, 30 dimes = 300 cents = 3 dollars.

3 + 0.25 = $3.25, she saved $3.25 in all.