Practice!

Sample Problem

A car and a bus set out at 2 p.m. from the same point and headed in the same direction. The average speed of the car was 60 mph and that of the bus was 45 mph. What was the distance between them after 3 hours in miles?

  miles

Solution

The mileage for car: 60 × 3 = 180,

The mileage for bus: 45 × 3 = 135,

Thus, 180 - 135 = 45