Practice!

Sample Problem

During a journey, a bus travelled 319 miles in 6 hour and 221 miles in 3 hours. What was the average speed for the whole journey?

  mph

Solution

The whole distance: 319 + 221 = 540

The whole time: 6 + 3 = 9

Then, 540 ÷ 9 = 60 mph