Practice!

Sample Problem

At 13:00, Henry set off from Town A to Town B at a constant speed of 40 mph while Jerry set off from Town B to Town A at a constant speed of 35 mph at the same time, and at 16:00, they passed each other. What was the distance between the two towns?

  miles

Solution

From 13:00 to 16:00, there are 3 hours.

The distance covered by Henry: 40 × 3 = 120 miles

The distance covered by Jerry: 35 × 3 = 105 miles

Thus, the distance between Town A and Town B: 120 + 105 = 225 miles