Practice!

Sample Problem

Harvey bought 8 music CDs for $23 each and 7 movie DVD s for $18 each. If he gave the cashier $400,

a) What is the total cost of his purchase? $ .00

b) How much change will he receive? $ .00

Solution

a) The money for music CDs: 8 × 23 = $184,

The money for DVDs: 7 × 18 = $126,

Thus, 184 + 126 = $310

b) 400 - 310 = $90