Practice!

Sample Problem

Mr. Robert bought 17 dozen belts. He sold 196 of them at $9 each. For how much should he sell each of the remaining belts if he wants to collect $1860 in sales?

$.00

Solution

17 dozen belts is equal to 17 × 12 = 204 belts.

Therefore, there were 204 – 196 = 8 belts remaining.

After selling 196 of the belts at $9 each, Mr. Robert had earned $9 × 196 = $1764.

Therefore, he would need to earn $1,860 – $1,764 = $96 more to reach his goal.

So, he should sell each remaining belt for $96 ÷ 8 = $12.