Practice!

Sample Problem

Mike sold 5,640 chickens and 5,732 ducks on his farm. He made $79,696. If he sold 5,640 chickens and 5,640 ducks, he would get $78,960. How much money did he make from selling the 5,732 ducks?

$.00

Solution

In the second scenario, Mike made $79,696 – $78,960 = $736 less.

In the second scenario, he also sold 5,732 – 5,640 = 92 ducks fewer.

Therefore, each duck sold for $736 ÷ 92 = $8.

So, Mike made 5,732 × $8 = $45,856 from selling the 5,732 ducks.